Apteekin Raskaustesti

Apteekin Raskaustesti on luotettava, helppokäyttöinen ja hygieeninen kotitesti.
Se on herkkä ja se voidaankin suorittaa heti ensimmäisenä päivänä kuukautisten poisjäännistä. Testi tehdään käyttöohjeen mukaisesti suoraan virtsasuihkusta.

Positiivinen testitulos on luettavissa jopa alle 2 minuutissa, mutta testi varsinainen lukuaika on 5 minuuttia. Lukuajan jälkeen ilmaantunut tulos ei ole luotettava.

Kun testi suoritetaan ohjeen mukaisesti, voidaan sen antamaan tulokseen luottaa. Vain tietyissä lääketieteellisissä poikkeustapauksissa (kohdunulkoinen raskaus, trofoblastiset kasvaimet) testi voi antaa virheellisen tuloksen.
Apteekin raskaustesti
Mikäli testi tulos on toistuvasti odotustesi vastainen, on sinun syytä ottaa yhteyttä lääkäriisi.

 

 

 

 

Apteekin raskaustestin selitykset


Usein kysyttyä

Ikkunaan ilmeistyi kaksi viivaa, olenko raskaana?

Jos tarkistus (T)- ja testi (C ) -alueille muodostui kaksi selvää viivaa, tämä tarkoittaa että olet raskaana. Testiviivojen värin kirkkaus voi vaihdella, koska raskauden eri vaiheissa virtsan hCG-pitoisuus vaihtelee.

Ikkunaan ilmeistyi vain yksi viiva.

Jos tarkistusalueelle ilmestyy vain yksi värillinen viiva raskautta ei ole havaittu.

Värillistä viivaa ei näy lainkaan.

Jos värillistä viivaa ei näy lainkaan tai viiva näkyy ainoastaan testialueella, mutta ei tarkistusalueella on testi epäonnistunut. Tee testi uudelleen käyttämällä uutta testipuikkoa. Jos testi epäonnistuu jälleen, ota yhteyttä jälleenmyyjään tai myymälään, josta ostit tuotteen, merkitse muistiin tuotteen sarjanumero.

Testiviiva on heikko.

Mikäli testiviiva on heikko, tee testi uudelleen 48 tunnin kuluessa.

Kahden eri testipuikon tarkistusviivoissa on suuri ero. Onko tämä normaalia?

- On. Tarkistusviivojen värisävyjen erot eivät vaikuta testitulokseen.

Voidaanko testituloksia tulkita yli viiden minuutin testausajan jälkeen?

- Ei. Testin tulos on luettava viiden minuutin kuluessa. Vaikka positiivisen tuloksen pitäisi pysyä muuttumattomana usean päivän ajan, negatiivinen voi muuttua virheellisesti positiiviseksi jo muutamia minuutteja viiden minuutin testausajan jälkeen. Kannattaa aina katsoa tulos viiden minuutin testausajan sisällä ja hävittää sen jälkeen testi väärinkäsitysten välttämiseksi.

Testausaikana tulosruudun taustaväri muuttui vaaleanpunaiseksi ja siihen ilmestyi pystysuuntainen juova. Onko tämä normaalia?

- On. Jokaisen virtsanäytteen kemiallinen koostumus vaihtelee, kuten myös testausympäristön kosteus. Fyysisten olosuhteiden vaihtelu voi aiheuttaa pystysuoran juovan ja/tai vaaleanpunaisen taustan, mutta se ei vaikuta testitulokseen. Testi toimii asianmukaisesti, mikäli tarkistusviiva ilmestyy testiin viiden minuutin kuluessa.