Apteekin Raskaustesti

Apteekin Raskaustesti on luotettava, helppokäyttöinen ja hygieeninen kotitesti.
Se on herkkä ja se voidaankin suorittaa heti ensimmäisenä päivänä kuukautisten poisjäännistä. Testi tehdään käyttöohjeen mukaisesti suoraan virtsasuihkusta.

Positiivinen testitulos on luettavissa jopa alle 2 minuutissa, mutta testi varsinainen lukuaika on 5 minuuttia. Lukuajan jälkeen ilmaantunut tulos ei ole luotettava.

Kun testi suoritetaan ohjeen mukaisesti, voidaan sen antamaan tulokseen luottaa. Vain tietyissä lääketieteellisissä poikkeustapauksissa (kohdunulkoinen raskaus, trofoblastiset kasvaimet) testi voi antaa virheellisen tuloksen.
Apteekin raskaustesti
Mikäli testi tulos on toistuvasti odotustesi vastainen, on sinun syytä ottaa yhteyttä lääkäriisi.

 

 

 

 

Apteekin raskaustestin selitykset


Usein kysyttyä

Kahden eri testipuikon tarkistusviivoissa on suuri ero. Onko tämä normaalia?

- On. Tarkistusviivojen värisävyjen erot eivät vaikuta testitulokseen.

Voidaanko testituloksia tulkita yli viiden minuutin testausajan jälkeen?

- Ei. Testin tulos on luettava viiden minuutin kuluessa. Vaikka positiivisen tuloksen pitäisi pysyä muuttumattomana usean päivän ajan, negatiivinen voi muuttua virheellisesti positiiviseksi jo muutamia minuutteja viiden minuutin testausajan jälkeen. Kannattaa aina katsoa tulos viiden minuutin testausajan sisällä ja hävittää sen jälkeen testi väärinkäsitysten välttämiseksi.

Testausaikana tulosruudun taustaväri muuttui vaaleanpunaiseksi ja siihen ilmestyi pystysuuntainen juova. Onko tämä normaalia?

- On. Jokaisen virtsanäytteen kemiallinen koostumus vaihtelee, kuten myös testausympäristön kosteus. Fyysisten olosuhteiden vaihtelu voi aiheuttaa pystysuoran juovan ja/tai vaaleanpunaisen taustan, mutta se ei vaikuta testitulokseen. Testi toimii asianmukaisesti, mikäli tarkistusviiva ilmestyy testiin viiden minuutin kuluessa.